octombrie 22, 2024

Lucrătorii din Ambulanță se pregătesc pentru proteste împotriva modificărilor Legii pensiilor

0
Lucrătorii din Ambulanță se pregătesc pentru proteste împotriva modificărilor Legii pensiilor

O nouă lege a pensiilor generează nemulțumire și amenințări cu proteste din partea lucrătorilor din serviciile de ambulanță. Ionuț Bălan, liderul sindicatului SAJ Vrancea, a exprimat preocupări serioase, avertizând că această legislație ar putea conduce la întârzieri intenționate în răspunsul la apelurile de urgență cu risc crescut. Această măsură de protest vine ca răspuns la modificările propuse în noua lege, care ar putea afecta posibilitatea de pensionare anticipată pentru angajații din acest sector.

Decizia finală depinde de votul din plen care va avea loc în această seară. Liderul sindical a menționat că sunt luate în considerare diverse forme de protest, inclusiv greva foamei.

Nemulțumirile au început să apară după ce s-a decis în comisia de specialitate că personalul operativ din serviciile civile nu va beneficia de condiții deosebite de pensionare. Acest lucru înseamnă că angajații serviciilor de ambulanță ar pierde dreptul la pensionare anticipată sub noile reguli.

În contextul tensiunilor crescânde generate de noua lege a pensiilor, un angajat din serviciile de Ambulanță a exprimat dezamăgirea și frustrarea pe grupul de Facebook al Federației sindicale Ambulanța Moldova. În postarea sa, acesta le mulțumește ironic parlamentarilor, amintindu-le că și ei au primit voturi de la angajații din Ambulanța. Mesajul subliniază cererea lor pentru condiții de pensionare echitabile, nu pentru privilegii speciale, accentuând dificultățile și riscurile asociate muncii lor.

Remarcând schimbarea de percepție față de angajații Ambulanței, de la „eroi” în timpul pandemiei la „gunoi” în prezent, postarea evidențiază sacrificiile și riscurile la care sunt expuși zilnic. Această declarație puternică a fost însoțită de două fotografii care ilustrau o ambulanță plină de sânge după o intervenție, ca dovadă vizuală a provocărilor cu care se confruntă în munca lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *