octombrie 22, 2024

Ministrul Mircea Fechet a participat astăzi la Forumul „Educația pentru Mediu, Sport și Utilizarea Resurselor Naturale Terapeutice” desfășurat în perioada 22-24 noiembrie, la Slănic-Moldova

0
Ministrul Mircea Fechet
Studenți și profesori de la Universitatea Vasile Alecsandri Bacau și de la trei universități din Republica Moldova (Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Chișinău) au adus contribuții valoroase la această platformă de schimb de idei.
La sesiunea de discuții de astăzi, a participat secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM), Adrian Dupu și primarul din Slănic-Moldova, Gheorghe Baciu.
Ministrul Mircea Fechet a vorbit despre importanța educației pentru mediu în construirea unui viitor durabil:  „Educația de mediu este fundamentul pe care vom construi o societate conștientă de necesitatea protejării resurselor naturale. Prin înțelegerea impactului nostru asupra mediului, contribuim la schimbarea pozitivă de care avem atât de multă nevoie”. De asemenea, demnitarul a amintit de apropiata lansare a Sistemului de Garanție Returnare, cel mai important proiect de mediu al României din ultimele decenii, care va porni la 30 noiembrie.
Subiectele de discuție au inclus strategii și inițiative pentru promovarea educației pentru mediu în rândul tinerilor, cu accent pe crearea unei conștiințe colective pentru conservarea mediului înconjurător.
Parteneriatul strâns cu Republica Moldova a fost subliniat, evidențiind importanța proiectelor comune pentru protecția mediului. Colaborarea și schimbul de expertiză au fost puncte cheie în eforturile de a dezvolta soluții sustenabile și de a contribui la un mediu sănătos pe ambele maluri ale Prutului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *