octombrie 22, 2024

Muzeul din satul Sauca, comuna Laza, a fost pe harta Nopții muzeelor de la sate

0
Muzeul din satul Sauca, comuna Laza, a fost pe harta Nopții muzeelor de la sate

Muzeul din localitatea Laza a fost deschis gratuit publicului iubitor de artă tradițională. Punctul etnografic local a fost inclus în evenimentul Noaptea muzeelor de la sate.

Astfel, cei interesați au avut posibilitatea să descopere obiecte și materiale documentare care au aparținut unor localnici din comuna Laza. De asemenea, vizitatorii au admirat costume populare și alte obiecte legate de cultura tradițională românească și meșteșugurile de odinioară.

„Noaptea muzeelor a devenit o activitate tradițională de acum, pentru că muzeele din toată țara și din județul nostru pregătesc foarte bine această activitate pentru a atrage un număr cât mai mare de vizitatori. Ceea ce este nou și dă o notă de autenticitate este faptul că această Noapte a Muzeelor a căpătat o anumită extensie și în diferite puncte din județ se organizează muzee etnografice sau muzee locale, care încep să devină o atracție și puncte de interes pentru cei care ne vizitează județul. Am fost la Laza, unde este o activitate cu state vechi în ceea ce privește colectarea obiectelor de artă populară, dar și producerea acestora, iar mai nou la Bălteni, unde s-a organizat un asemenea punct”, a precizat Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

Organizat în premieră, evenimentul a dat posibilitatea vasluienilor să retrăiască atmosfera autentică a vieții din mediul rural și să-și aducă aminte de verile petrecute la bunici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *