octombrie 22, 2024

Palatul Victoria găzduiește dezbatere privind violența și hărțuirea la locul de muncă, în prezența ministrului Natalia Intotero

0
ministrului Natalia Intotero

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, doamna Natalia Intotero, a participat astăzi la Palatul Victoria la o dezbatere axată pe violența și hărțuirea în mediul profesional. Evenimentul a fost organizat de consilierul de stat Victoria Stoiciu.

În cadrul dezbaterii, ministrul Intotero a subliniat că „Implicarea Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse va fi foarte activă pe acest subiect, alături de colegii de la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale. Este esențial să avem o legislație care să asigure dreptul la egalitate și nediscriminare în muncă și în viața profesională pentru fiecare individ. Violența la locul de muncă, indiferent de forma ei, nu trebuie și nu va fi acceptată.”

Un alt punct esențial abordat de ministrul Intotero a fost necesitatea ratificării Convenției 190 a Organizației Internaționale a Muncii. Adoptată la Geneva în iunie 2019, această convenție se concentrează pe eliminarea violenței și hărțuirii în lumea muncii. „Ratificarea devine mai mult decât necesară, iar sunt încrezătoare că acest lucru se va concretiza până la finalul anului în curs”, a subliniat ministrul.

Această dezbatere marchează un pas important în demersul guvernamental de a aborda și elimina problemele legate de discriminare și violență în mediul profesional din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *