iunie 25, 2024

Ministrul Adrian-Ioan Veștea: ”Accesarea fondurilor guvernamentale este esențială pentru dezvoltarea fiecărei localități”

0
Ministrul Adrian-Ioan Veștea

”Ca om cu experiență în administrație, înțeleg provocările cu care se confruntă primarii din țară și știu cât de importantă este accesarea fondurilor guvernamentale pentru dezvoltarea localităților. Acesta este și principalul motiv pentru care, ori de câte ori ne întâlnim, vă încurajez să gândiți proiecte utile comunităților pe care le conduceți și să ne solicitați sprijinul atunci când întâmpinați obstacole în implementarea investițiilor care primesc finanțare de la Ministerul Dezvoltării”, le-a transmis ministrul Adrian Ioan Veştea autorităților publice locale din #Gorj, cu ocazia vizitei de lucru pe care a efectuat-o în acest județ.

Ministrul dezvoltării a verificat și stadiul unor proiecte finanțate prin Compania Națională de Investiții (#CNI), instituție aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Astfel, la Tribunalul Județean Gorj, CNI a asigurat o finanțare de 12,45 de milioane de lei pentru o nouă construcție de tip “bară”, racordată central la construcția existentă printr-un sistem de pasarele închise și acoperite pe toate nivelurile, care asigură accesul din scara centrală a tribunalului existent. Noua extindere are un regim de înălțime de P + 4etaje + mansardă parțială, mărind, astfel, capacitatea tribunalului cu 8 săli de consiliu, spații pentru registratură și arhivă, dar și spații tehnice.

Tot prin CNI s-au alocat 17,5 milioane de lei pentru construirea unui sediu al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu și Tribunalul Gorj, precum și peste 6 milioane de lei pentru construirea unei baze sportive de tip 1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *