iunie 25, 2024

Sorin-Sergiu Chelmu, plan ambițios pentru revitalizarea Vasluiului

0
Sorin-Sergiu Chelmu, plan ambițios pentru revitalizarea Vasluiului

Sorin-Sergiu Chelmu, fostul secretar general al Guvernului și actual candidat pentru președinția Consiliului Județean Vaslui, lansează un apel către locuitorii județului să se mobilizeze în sprijinul unui proiect de dezvoltare amplu. „Votul nu este doar un drept, ci și o responsabilitate. Unim forțele pentru a aduce Vasluiul pe harta dezvoltării și a bunăstării,” transmite Chelmu. El își propune să modernizeze infrastructura județului, de la drumuri la școli și spitale, creând astfel condiții propice pentru retenția tinerilor și atragerea de investiții.

Infrastructura: Pilonul central al dezvoltării

Chelmu detaliază un program de guvernare centrat pe revitalizarea infrastructurii. Printre inițiativele propuse se numără Coridorul 9, care ar urma să conecteze Vasluiul cu Republica Moldova, stimulând schimburile economice și culturale. Alte proiecte includ un drum expres către autostrada Moldovei și modernizarea căilor ferate pentru a îmbunătăți mobilitatea forței de muncă și fluxurile de marfă. „Aceste proiecte pot transforma Vasluiul într-un centru regional de dezvoltare și prosperitate,” afirmă Chelmu.

Sustenabilitate și agricultură

O altă prioritate a lui Chelmu este promovarea sustenabilității prin valorificarea resurselor agricole ale județului. El vizează independența energetică prin conversia resturilor vegetale în energie, susținând în același timp fermierii și antreprenorii locali în sectoarele agricol și zootehnic. „Prin colaborare și inovație, putem asigura o piață echitabilă pentru produsele locale și îmbunătățirea economiei județului,” explică Chelmu.

Despre Sorin-Sergiu Chelmu

Născut în comuna Bogdana, județul Vaslui, Chelmu a avut o carieră distinsă în administrație și educație. Fost secretar general al Guvernului și profesor universitar la Universitatea Bioterra din București, el a contribuit semnificativ la politici agricole și de dezvoltare rurală. Recunoscut prin diverse premii și decorații, inclusiv Ordinul Meritul Agricol și Medalia FAO, Chelmu este o figură de lider în promovarea dezvoltării sustenabile și a prosperității locale.

Un apel la acțiune

Chelmu își încheie mesajul prin a reitera invitația adresată vasluienilor de a participa activ la schimbarea pe care județul o necesită: „Împreună, putem transforma Vasluiul într-un județ prosper și conectat. Haideți să aducem schimbarea pe care o merităm!”

Această campanie reprezintă un moment crucial pentru viitorul județului Vaslui, cu propuneri concrete care vizează îmbunătățirea calității vieții locuitorilor săi prin dezvoltare strategică și sustenabilă.

Material realizat SC Ababei Online S.R.L. la comanda Partidului Alianța pentru Unirea Românilor – Alianța AUR Vaslui, CMF: 21240330

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *