iunie 25, 2024

Forțele Aeriene Române continuă misiunile umanitare către Republica Armenia

0
Forțele Aeriene Române continuă misiunile umanitare către Republica Armenia

Două aeronave, un C-27J Spartan şi un AN-26, ale Forțelor Aeriene Române au decolat duminică, 8 octombrie, de pe Baza 90 Transport Aerian „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu”, cu destinația Erevan, Armenia, pentru a transporta cea de-a doua tranșă din ajutoarele pe care România le trimite ca asistență internațională cu titlu gratuit către această țară, pentru sprijinirea populaţiei civile afectate de conflictul din regiune.

Forțele Aeriene au planificat realizarea a șase curse pe această rută, în care vor fi transportate bunuri, constând în alimente neperisabile și articole de cazarmament, cu o masă totală de peste 9000 kg, asigurate din rezervele ANRSPS.

Aeronava C-27J Spartan va prelua din aeroportul de la Erevan trei pacienţi armeni, care vor fi transportați pe ruta Erevan-Otopeni- Bruxelles, pentru a fi internaţi la o unitate medicală din capitala Belgiei.

Misiunile de transport şi evacuare medicală se execută în baza Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii Europene, la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență, în baza Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de urgență nr. 35 din 2023.

Foto: Baza 90 Transport Aerian Otopeni „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *