iunie 25, 2024

Sorin-Sergiu Chelmu: Candidatul AUR care promite să revitalizeze județul Vaslui

0
Sorin-Sergiu Chelmu

Sorin-Sergiu Chelmu, candidatul AUR la Consiliul Județean Vaslui, se angajează să transforme județul printr-o serie de inițiative ambițioase menite să atragă investiții, să creeze locuri de muncă și să sprijine tineretul. Profesor universitar cu o carieră solidă și fost secretar general al Guvernului, Chelmu aduce o vastă experiență administrativă și o viziune clară pentru viitorul Vasluiului.

Planuri de modernizare a infrastructurii

Chelmu pune un accent deosebit pe dezvoltarea infrastructurii rutiere și feroviare a județului. El propune modernizarea drumurilor pentru a asigura o conectivitate mai bună între comunități și reducerea riscurilor de accidente. În plus, reabilitarea căii ferate Vaslui-Huși este esențială pentru îmbunătățirea transportului și reducerea congestionării traficului rutier.

„Modernizarea drumurilor și reabilitarea căii ferate sunt cruciale pentru atragerea investițiilor și facilitarea unei circulații eficiente. Aceste îmbunătățiri vor contribui semnificativ la creșterea economică a județului”, a explicat Chelmu.

Revitalizarea economică și crearea de locuri de muncă

Un aspect central al programului său electoral este crearea de parcuri industriale și logistice, care vor genera numeroase locuri de muncă și vor stimula economia locală. Parcul industrial de la Crasna și parcul logistic din Huși sunt proiecte prioritare care vor facilita operațiunile de transport și comerț.

„Aceste investiții vor reduce rata șomajului și vor atrage noi parteneriate comerciale. Vom oferi fermierilor și antreprenorilor locali infrastructura necesară pentru a-și dezvolta afacerile și a obține profituri echitabile”, a adăugat candidatul AUR.

Digitalizarea administrației locale

Chelmu își propune să modernizeze administrația publică prin digitalizare, facilitând astfel interacțiunea cetățenilor cu autoritățile locale. Implementarea de platforme online pentru plata taxelor, solicitarea documentelor oficiale și programarea întâlnirilor cu funcționarii publici va simplifica procesele administrative și va crește transparența.

„Digitalizarea va aduce eficiență și transparență în administrația locală, permițând cetățenilor să acceseze informațiile și serviciile de care au nevoie într-un mod rapid și facil”, a subliniat Chelmu.

Asistență socială și modernizarea sistemului de sănătate

Programul electoral al lui Chelmu include și dezvoltarea unor programe sociale pentru sprijinirea familiilor cu venituri reduse și a persoanelor în vârstă. Modernizarea spitalelor județene prin dotarea cu echipamente medicale de ultimă generație și extinderea capacităților acestora este esențială pentru a oferi servicii de sănătate de înaltă calitate.

Educație și formare profesională

Investițiile în infrastructura școlară și achiziționarea de echipamente didactice moderne sunt priorități pentru Chelmu. De asemenea, acesta propune dezvoltarea de programe de formare profesională pentru a reduce șomajul și a crește competențele profesionale ale locuitorilor.

Protecția mediului și dezvoltarea turismului

Chelmu susține implementarea unor programe robuste de reciclare și promovarea surselor de energie regenerabilă. Dezvoltarea turismului va fi stimulată prin campanii de marketing strategice și îmbunătățirea infrastructurii turistice.

Sprijinirea IMM-urilor și antreprenoriatului

Chelmu promite crearea de hub-uri de inovare și incubatoare de afaceri pentru a sprijini noile întreprinderi, simplificarea proceselor administrative și oferirea de sprijin financiar și consultanță specializată pentru IMM-uri și antreprenori locali.

„Simplificarea procedurilor și sprijinul activ pentru antreprenori vor stimula economia locală și vor crea un mediu propice pentru dezvoltarea afacerilor”, a concluzionat Sorin-Sergiu Chelmu.

Cu un program electoral centrat pe cetățean și promisiuni clare pentru dezvoltarea județului, Chelmu își propune să aducă schimbări pozitive și durabile în Vaslui.

Material realizat SC Ababei Online S.R.L. la comanda Partidului Alianța pentru Unirea Românilor – Alianța AUR Vaslui, CMF: 21240330

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *