iunie 25, 2024

Campionii mondiali primiți cu aplauze și flori

1
Campionii mondiali primiți cu aplauze și flori

Vasluiul a contribuit la cea mai importantă performanță din istoria taekwon-do-ului ITF românesc.

În premieră, România a devenit campioană mondială la taekwon-do ITF.

La acest rezultat extraordinar au contribuit sportivi de la ACS Liga de Est Vaslui și CS Sulsa Vaslui, cluburi coordonate de antrenorii federali Mihai Hondru și Marius Ionicescu.

La întoarcerea acasă, noii campioni mondiali au avut parte de o frumoasă surpriză. Aceștia au fost întâmpinați în centrul Vasluiului cu aplauze, confetti și flori.

Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, i-a primit pe sportivi în sala mare a instituției, unde i-a felicitat pentru performanța istorică obținută.

„Mi-a făcut o mare plăcere să auzim vești dintre cele mai bune de la Campionatul Mondial, fiindcă nu a fost ușor. În spatele acestui rezultat istoric stă o muncă titanică, însă eforturile dumneavoastră au fost răsplătite. Cei care merită cu adevărat mulțumiri sunteți voi, sportivii, fiindcă fără voi nu s-ar fi obținut aceste rezultate. Este un lucru extraordinar ca în lume să se răspândească o imagine bună, pozitivă, a ceea ce facem noi, contrar la ceea ce se întâmplă în țară. Mă bucură foarte mult rezultatele pe care le-ați obținut și vă felicit pe toți, antrenori, sportivi, părinți, cei care au avut răbdarea și au făcut eforturi pentru a-i susține pe aceștia până când au obținut aceste rezultate. Sincere felicitări”, a declarat Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

Performerii de la Campionatul Mondial de taekwon-do ITF sunt pre-juniorii Ștefania Filip și Alexandru Ignat, juniorii Amalia Codreanu, Matei Alexandru, Alin Moșuleț și Rareș Mocanu, alături de seniorii Laura Munteanu, Mircea Hondru, Andrea Chirilă, Ștefan Frățian, Andrei Chiriac și Georgian Manea.

Cei 12 sportivi au fost însoțiți de antrenorii federali Mihai Hondru, Marcel Miron și Marius Ionicescu, precum și de kinetoterapeutul Daniel Mocanu.

Din delegația României a mai făcut parte și vasluianca Adelina Alicia Mihai, fostă componentă a ACS Liga de Est Vaslui, care a obținut la Mondiale o medalie de aur și una de argint.

În total, România a cucerit la Campionatul Mondial de la Tampere, Finlanda, 12 medalii de aur, 18 de argint și alte 14 de bronz.

1 thought on “Campionii mondiali primiți cu aplauze și flori

  1. Sincere felicitari, dragi sportivi vasluieni, campioni mondiali!
    Sincere felicitari, domnilor antrenori, parintilor si tuturor celor care v-au sustinut sa urcati pe cea mai inalta treapta a podiumului de premiere!
    Multa sanatate si mult succes in continuare!
    Cu aleasa pretuire, prof. Anusca-Doglan Elena.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *