aprilie 21, 2024

Ministrul Marcel Boloș a primit vizita Secretarului General Adjunct al OCDE, Ulrik Vestergaard Knudsen

0
Ministrul Marcel Boloș a primit vizita Secretarului General Adjunct al OCDE, Ulrik Vestergaard Knudsen

Ministrul Marcel Boloș a avut astăzi onoarea să primească vizita unei delegații a Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), condusă de Secretarul General Adjunct Ulrik Vestergaard Knudsen.

În timpul întâlnirii, au fost discutate o serie de subiecte de interes reciproc, axate pe consolidarea colaborării dintre România și OCDE în domeniul fiscal și financiar. S-au abordat aspecte privind reformele structurale în curs de desfășurare în România și modul în care experiența și expertiza OCDE pot contribui la aceste eforturi.

Ministrul Finanțelor a subliniat angajamentul ferm să continue reformele structurale necesare pentru a alinia țara noastră la standardele și bunele practici ale OCDE. De asemenea, a reiterat dorința de a lucra îndeaproape cu OCDE și cu celelalte state membre pentru a promova dezvoltarea economică durabilă și pentru a face față provocărilor globale.

Procesul de aderare al României la OCDE este cel mai important obiectiv strategic național după aderarea țării noastre la NATO și UE – beneficiind de sprijinul unanim al factorilor de decizie pentru acest obiectiv major de țară. Aderarea s-ar traduce printr-un semnal puternic transmis piețelor internaționale și investitorilor străini cu privire la angajamentul nostru pentru stabilitate economică, transparență și bune practici în administrarea finanțelor publice. Aderarea ne-ar permite să ne consolidăm credibilitatea la nivel internațional și să câștigăm încrederea investitorilor și partenerilor comerciali. Mai mult, ar înseamnă posibilitatea să accesăm resursele intelectuale și experiența acumulată de cele mai avansate economii ale lumii. Dezideratul de a accede la această organizație obligă România să își revizuiască și să îmbunătățească politicile economice și fiscale. Dar este o presiune constructivă, care poate accelera reformele structurale necesare pentru a stimula creșterea economică și dezvoltarea sustenabilă”, a transmis ministrul Marcel Boloș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *