noiembrie 21, 2024

Cum să alegi cea mai bună cremă de față cu SPF pentru sezonul de vară?

0
cremă de față cu SPF

Sezonul estival este aproape, aşa că pregătirile pentru el pot începe încă de pe acum. Un produs de bază odată cu începerea verii şi a zilelor cu soare puternic este crema de față cu SPF. Nu doar braţele sau picioarele, trunchiul au nevoie de protecţie, ci şi faţa, tenul.

Faţa are nevoie de propria cremă cu protecţie solară. Pielea de la nivelul feţei diferă de cea de pe corp, este mai subţire şi mult mai sensibilă, fiind expusă la mai mulţi factori externi, stresori, cum ar fi poluarea, spălările frecvente, contactul cu diverse produse şi substanţe folosite la machiaj. Cremele de faţă cu SPF vor avea formule mai blânde, prevenind iritaţiile şi deteriorarea pielii.

De la ingrediente care previn îmbătrânirea la antioxidanţi care pot rezolva probleme specifice ale feţei, riduri, pierderea fermităţii, tonul pielii lipsit de uniformitate, pe toate le găsim în cremele de faţă cu SPF pentru sezonul estival. La modul ideal, cremele de faţă ar trebui să completeze machiajul şi produsele de îngrijire a pielii.

Protecţia împotriva soarelui la nivelul feţei este de două tipuri dacă ne referim la cremele de faţă: una chimică şi alta fizică. Variantele chimice de protecţie solară blochează razele UV absorbindu-le în piele şi eliberându-le într-un final, în vreme ce variantele fizice stau deasupra pielii şi reflectă razele UV – ingredientele active din ele sunt oxidul de zinc şi dioxidul de titan.

Cremele de protecţie solară chimice se absorb mai repede în piele şi rezistă mai bine la contactul cu apa, dar pot să blocheze foarte uşor porii. Cele fizice, minerale, sunt bune pentru piele foarte sensibilă, ten sensibil, au efecte mai bune de hidratare şi înmuiere – se absorb totuşi mai greu la nivelul pielii.

Creme de faţă cu SPF recomandate pentru fiecare tip de faţă

Fiecare faţă este diferită, însă cele mai multe feţe, tenul lor se vor încadra/se va încadra în patru „buchete”: combinaţie, uleioasă, uscată, matură. Având în vedere toate informaţiile prezentate anterior, dacă avem un ten sensibil, uleios, care mai are şi acnee sau este posibil să apară acneea la nivelul său se va folosi neapărat crema de faţă minerală, cu barieră fizică despre care discutam. Important este să nu avem formule uleioase, mai ales dacă ştim că suntem predispuşi şi la o acnee destul de urâtă. Când sunt tratamente pentru acnee în curs SPF-ul va fi mai mare.

Pentru pielea uscată este nevoie de o cremă de faţă care mai are şi acid hialuronic, ceramide. Dacă vreţi un tratament mai simplu se poate folosi crema de faţă cu SPF aplicată peste crema hidratantă – tenul se va usca între produse, între aplicări, se va aştepta cel puţin cinci minute între aplicări succesive. Pielea mai închisă la culoare nu are nevoie de creme de faţă cu SPF minerale, pielea mai închisă la culoare va deveni gri după aplicări.

Pielea/tenul matură/matur va putea fi protejată pe timp de vară cu o cremă de faţă cu SPF cu antioxidanţi, vitamina C, E, acid ferulic, iar pielea combinaţie are nevoie de formule blânde cu acid hialuronic, glicerină, pentru hidratare maximă.

Nu se vor folosi produse sub formă de spray la primele aplicări, crema este cea mai bună şi va rămâne ideală pentru aplicări. Indiferent de tipul de piele specialiştii recomandă o cremă de faţă cu SPF 30 sau mai mare, pentru protecţie extinsă.

Rezistenţa la apă, spectrul larg şi SPF cât mai mare, peste 30

Foarte important este ca respectiva cremă de faţă cu SPF aleasă într-un final să aibă spectru larg de acţiune, să te protejeze şi de razele UVA şi de cele UVB. Cele UVA au efecte pe termen lung asupra tenului, apar riduri, chiar şi puncte negre, cele UVB ard pielea, tenul, poţi avea arsuri de la ele. Scade şi riscul de cancer de piele dacă se foloseşte o cremă bună de faţă cu SPF.

Rezistenţa la apă a cremei este foarte importantă indiferent de contextul în care foloseşti produsele cosmetice pentru faţă cu SPF. Nu contează că transpiri, că eşti în apă, înoţi, pielea ta trebuie să fie protejată şi crema să adere bine la ten. Aplicarea de creme rezistente la apă după 20 de minute va avea ca efect o reducere cu până la 85% a expunerii la ultraviolete, spre deosebire de aşteptarea timp de două ore înainte de reaplicare.

Revenind la SPF, trebuie să lămurim un lucru: SPF 50 nu este o valoare foarte mare pentru faţă. Dermatologii recomandă un SPF cât mai mare, care poate bloca până la 97% din razele UVB de la soare. Este bine să reţinem şi că niciun fel de cremă de faţă cu SPF nu va bloca 100% razele UVB de la soare.

Aşadar, dacă ai o cremă de faţă cu SPF de 30+, rezistentă la apă, adaptată tipului de piele, cu spectru larg de acţiune nu vei avea nicio problemă şi tenul tău va fi protejat foarte bine. Indicat ar fi să aplici cremele de faţă cu SPF tot timpul anului, nu doar vara, mai ales dacă plănuieşti să petreci mult timp în exterior, când este şi soare puternic afară. Dacă ai pe lângă tine suprafeţe care reflectă razele soarelui, zăpadă, nisip, apă, nevoia de protecţie este şi mai mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *